Lätkä 2018 – 2019

Tulevan kauden lätkästä 2018 – 2019

 

Perinteinen tasojako säilyy edelleen
Sen historiasta on oma artikkeli ilmoitustaulun vanhoissa ilmoituksissa.

Kausi 2017-2018 on rakentumassa 25.7.2017 tilanteen mukaan seuraavasti:

BRONZE (Br)-jäsenyydellä voi käydä seuraavilla jäillä:
– Maanantai 21:00 – 22:00, Peurunka (Kausarilla 0€/muut 10€) (maanantaisin ei ole yhtään Jypin kotiottelua)
– Keskiviikko 21:00 – 22:00, Peurunka (Kausarilla 0€/muut 10€) (Keskiviikoille osuus vain 1 JYPin kotiottelu – 03.01. JYP – TAPPARA)
– Perjantai 21:20 – 22:35 Killeri, (Kausarilla 0€/muut 10€) (8 JYPin kotiottelua mutta niistä pitäisi ehtiä vielä jäälle ellei mene jatkoille)
+ muille jäillä jos siellä on tilaa ja osaa suhteuttaa oman pelaamisensa hitaimpiin

SILVER (S)-jäsenyydellä voi käydä kaikkien edellisten lisäksi:
– GOLD-tason jäille silloin kun siellä on tilaa (menee priorisoinnissa ohi Bronze-statuksen)

GOLD (G)-jäsenyydellä voi käydä kaikkien edellisten lisäksi:
– Maanantai 8:15-9:15 HH2 (Kausarilla 0€/muut 10€) (Tämä vuoro saattaa siirtyä sunnuntai-iltaan)
– Tiistai 13:15-14:15 Kh (Kausarilla 0€/muut 10€)
– Keskiviikko 8:15-9:15 KH (Kausarilla 0€/muut 10€) – ei vakiovuoro)
– Torstai 13:15-14:15 KH (Kausarilla 0€/muut 10€)

Talven mittaan tulemme poimimaan taas joitakin yksittäisiä irtovuoroja ja niissä saattaa olla sitten ihan omat määrittelynsä.

Kausimaksu on kaikilta 360 – 400€, riippuen lopullisesta pelaajien määrästä ja kausimaksuaika on 1.9.2017 – n.30.4.2018 (seura pidättää oikeuden päättää kausimaksuaika aikaisemmin, jos rahat ei riitä). Kausimaksajaksi ilmoittaudutaan sitä varten tapahtumakalenterissa 1.10.2017 olevaan tapahtumaan.

Jos joku “uusi” extra-statuksen pelaaja harkitsee sitä, kannattaako kausaria maksaa, koska ei ole varmaa onko jäillä tilaa riittävästi, että se kannattaa, niin ottakaa yhteyttä vaikka Ipiin niin arvioidaan tilanne yhdessä. Todennäköistä on, että jos itsellä on mahdollisuus mennä milloin vain sekä ajan että taitojen puolesta, niin extra-pelaajillekin jäitä tulee riittämään, kuten viime vuonna muutamat nopasajalat, joille annettiin vain extra-pelaajaoikeudet, tietävät. Asia mutkistuu vain siinä tapauksessa, että pelaajalla itsellä on jotain aika- tai tasorajoitteita. Viime kädessä homma hoituu kuitenkin niin, että kauden loppupuolella voidaan tehdä oikeudenmukaisuustarkasteluja. Eli jos kausarin maksaneelle tulee kauden aikana esteitä käydä jäillä (syystä tai toisesta) ja kausimaksu muodostuu siten kohtuuttomaksi, niin maksuja voidaan sovitella. Toisin päin ollaan kriittisempiä. Eli siihen, että ryhtyy käymään kertamaksuilla ja keväällä sitten kinuamaan kausimaksajaksi, suhtaudutaan nihkeämmin, koska koko kausimaksun idea on se, että kausimaksulla sitoudutaan toimintaan ja tehdään toiminnasta ennakoitavaa (tulobudjetin alaraja)

Ilmoittauminen tapahtumiin:
Perusasia koko homman sujuvalle toiminnalle on se, että:
– kun olet tulossa jäille, niin ilmoittaudut mahdollisimman aikaisin
– jos joudut perumaan, niin otat nimen pois mahdollisimman aikaisin
– et koskaan tule ilmoittautumatta etkä koskaan jää pois ottamatta nimeäsi ensin pois listalta

Jos olet oikeutettu tietylle vuorolla statuksella “jos on tilaa”, niin laita silti nimi listaan ajoissa. Se parantaa omia mahdollisuuksiasi päästä jäälle, kun “etuoikeutetut” näkevät nimesi listassa niin voivat pienessä päässään pohtia, että olisiko minun vuoroni jättää nimi pois ja päästää muita jäälle. Jos jäät odottamaan sitä, jääkö vuorolle tilaa, niin silloin “oikeutetut” saattavat ajatella jopa, että “no minäpä venyn ja menen, että saadaan tarpeeksi porukkaa”. Ei siis kummankaan etu.

Tilanteessa, jossa joku haluaisi jäälle, jolle ei ole oikeutettu. Esim. Bronze tason mies (tai Jyspalainen) ja Gold-jäät. Bronce tason mieskin voi lattaa nimen listaan ja mennä mukaan jos tilaa jää! Mutta hän on siis prioriteetissa alimpana ja jos sitten vuorolle pääsee, niin silloin pitää muistaa mistä siellä on kyse. Eli tasoerojen mukaan mennään Goldilaisten ehdoilla.

Vierasssäntö:
Jos jollakin Sporttiukolla on kaveri / vieras toiselta paikkakunnalta, joka haluaisi tulla vierailullaan yksittäiselle jäälle niin heidät otetaan vastaan “try-out” periaatteella kyseisen Sporttiukon prioriteetilla, ilman maksua. Samaa vieraanvaraisuusperiaatetta ollaan ajamassa harrastekiekkopiireihin laajemmaltikin ja haluamme olla tukemassa ajatusta.

 

 

 

Erääntyneet maksut:
Sporttiukoilla on tunnetusti maksujen osalta pitkä pinna, kaudella 2018-2019 maksujen seurantaa tullaan kiristämään.
– Jos on vanhoja maksamattomia maksuja, ei voi ilmoitauttua kausimaksajaksi. Eli ensin piikki tyhjäksi, sitten vasta kausimaksajaksi.
– Henkilöiltä joilla on maksut selvästi pitkänä (useampia kuukausia eräpäivän jälkeen) poistetaan jäsenyys automattisesti. Eli ei asiaa jäille tai muihin tapahtumiin ennenkuin maksut on maksettu.

Maalivahdit eivät maksa jäämaksuja muuta kuin erityistilanteissa kuten turnauksissa ja ystävyysotteluissa.

 

 

 

 

 

Kertamaksut

Laskut löytyy yläreunan “Maksut” linkin takaa.

Laskulla näkyvät käynnit perustuvat järjestelmään tehtyihin ennakkoilmoittautumisiin sekä hallilla tehtyihin paikallaolohavaintoihin.

Mikäli huomaat laskussa virheitä, ota yhteyttä ipi@sporttiukot.com

Maksusysteemiä ei voi muutta kesken kauden muutoin kuin pakottavissa tapauksissa (pitkä työreissu, sairastuminen tai vastaava).

Huolto Ipi teroittaa ja huoltaa luistimia kotonaan erilliskorvauksella Niittytie 19:ssä silloin kun ehtii  jallupullo per kausi lienee kohtuullinen korvaus!

Ja myös jäähallilla.

 

Lätkätoimintaa koskevissa kysymyksissä voi ottaa yhteyttä Ismo Pitkäseen tai Mika Nousiaiseen.